(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Merunkový džem nebo marmeláda

Potřebné ingredience
1kg meruňky - vypeckované, 1 vanilkový cukr, 800dkg cukr krupice, 1 ks želírovací prostředek Želírfix 1:1 nebo jiný druh
Postup přípravy
Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr necháme v lednici do druhého dne. Druhý den přidáme želírfix a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty, naplníme čisté a suché sklenice, dobře uzavřeme a otočíme dnem nahoru.
Po 10 minutách otočíme nazpět a máme hotovo. Nebo můžeme místo otáčení sklenic 10 minut sterilovat při 80°C.
Marmeládu dělám stejně, jen meruňky po uvaření rozmixuju ponorným mixérem, abychom neměli ve skleničkách kousky ovoce.
Po 10 minutách otočíme nazpět a máme hotovo. Nebo můžeme místo otáčení sklenic 10 minut sterilovat při 80°C.
Marmeládu dělám stejně, jen meruňky po uvaření rozmixuju ponorným mixérem, abychom neměli ve skleničkách kousky ovoce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé